Kom langs op kaasboerderij De Polderzoom

Wilt u zelf meemaken hoe de ambachtelijke Meshangerkaas wordt gemaakt? En bent u benieuwd naar het verhaal van de koeien van De Polderzoom? Maak dan gebruik van het groepsarrangement. Geniet van de authentieke sfeer te midden van de koeien en kalveren en beleef een bijzondere dag waarbij alle zintuigen ruimschoots aan hun trekken komen. Het is een aaneenschakeling van ruiken, proeven, voelen, zien en horen.

Uitgebreide excursie

We beginnen met koffie en thee in de ontvangstruimte van de kaasboerderij. Boer Ard vertelt zijn verhaal over het boerenleven op de Polderzoom. En de film ‘Van koe tot kaas’ laat grazende koeien zien en hoe van de lekkerste verse melk smaakvolle kaas wordt gemaakt volgens het traditionele familierecept. Daarna volgt een rondleiding over ‘de Kaasboulevard’ om live te zien hoe kaas wordt gemaakt. En wil je koeien of kalfjes knuffelen? Ook dat kan. De excursie eindigt met een verrassende proeverij in de boerderijwinkel. Daar ervaar je de unieke smaak van de verse ‘Boerenmeshangerkaas’ waar we zo trots op zijn.

Programma basisschool

Voor groep 5 en 6 van de basisschool bieden wij een educatief programma dat het gehele proces van kaas maken in kaart brengt.

Neem contact op met boer Ard voor meer informatie of om een groepsarrangement op maat te bespreken.